Salt, grusning, og et par vintertips

Grus Direkte A/S, December 2019.

Året er ved at rinde ud, og vi vil naturligvis benytte lejligheden til at takke dig for et godt 2019. Vi glæder os til at byde dig velkommen igen i 2020.

Husk at vi også kan levere salt og brænde ;o)

Vintertid, er glat tid.

I dette nyhedsbrev får du nogle gode råd om de forskellige typer salt der bør benyttes, samt et par gode tips om sneskrabning, og pleje af fodtøj mod saltrande.

Forskellige typer salt Vidste du er der findes forskellige typer salte, der bør anvendes i forhold til hvor koldt det er? Læs mere i nyhedsbrevet om dette.

Havsalt
Havsalt er den type salt du skal bruge, når det fryser ned til 8 grader, herefter er havsalt ikke særlig effektiv da smelte evnen svækkes betydeligt ved lavere temperaturer.

Stensalt
Stensalt er derimod effektiv når det fryser helt ned til -12 grader. Bær salten rundt i en mindre spand, og strø den fint ud med eksempelvis en lille planteskovl.

Husk at..
Salt i store mængder er en rigtig dårlig cocktail i haver og bede.

Grus
Grustyper der egner sig til glatførebekæmpelse er Leret vejgrus, brolæggergrus, vasket grus både i 0-4 og 0-8. Grus er jo en mere skånsom måde at glatførebekæmpe på, både for miljøet, beplantning og ikke mindst for de små hundepoter, desuden kan grus bruges ved alle temperaturer hvor salten giver op.

Få sneskovlen til at glide lettere
Få sneskovlen til at glide lettere

Har du lagt mærke til at sne let kan pakke sig på sneskovlen, og gøre arbejdet rigtig tungt.? Det giver en masse ekstra arbejde, at skulle banke sneskovlen ren for sne hele tiden. Løsningen på det problem, er blot at tage en stump stearinlys, og gnide det på bladet, efter samme princip som når man vokser et par ski - så skal du bare se løjer ;o)

Fjern saltrande fra sko
Fjern saltrande fra sko

Du skal bruge en balje, lunkent vand, lys eddike, en blød børste og et par gummihandsker. Lav en blanding med en del vand og en del lys eddike.

Tag børsten og gnid væsken ind i fodtøjet indtil vejsaltet er forsvundet. Skyl derefter godt efter med vand.

Hvis du er i tvivl om skoene kan tåle behandlingen, kan du prøve på et ikke så synligt sted først, som fx på flappen under snørebåndene.

Køb dit brænde nu

Husk at du også kan købe brænde hos GrusDirekte.dk

Det er en fordel at købe ovntørret brænde hvis du vil være sikker på at det er klar til brug.

Glædelig jul og godt nytår fra

Grusdirekte.dk