Guide til hvordan man måler sine belægningsstenBelægningssten


Hvis du allerede har en løs belægning i et bed, på en sti, i din indkørsel eller på din gårdsplads, så skal du sikre dig at du bestiller den samme og rigtige størrelse sten eller granitskærver, så de er samme størrelse som dem du har i forvejen. Det kan også være at din nabo har netop den størrelse sten du gerne vil have, men at naboen ikke kender den korrekte størrelse. Hvad end der er grunden, følger herunder en forklaring på hvordan du måler størrelsen på dine belægningssten korrekt. Du kan også følge illustrationen til højre på siden.

Måle værktøj


Det mest nøjagtige værktøj at måle med er en skydelære. Sådan en som er vist i illustrationerne til højre. Har du ikke en skydelære kan du bruge en lineal eller en tommestok.

Sådan måler du korrekt


Du tager herefter en håndfuld sten eller granitskærver og måler dem på deres korteste side. Den side man ville kalde bredden. Det er vigtigt at du ikke måler længden af stenene, da det er forkert og ikke er den faglige størrelses angivelse. Her følger et eksempel: En af stenene du måler er 0,8 cm, en anden er 1,7 cm og en tredje er 1,5 cm på deres korteste led. Det er vigtigt at de tre sten du har målt, repræsenterer et godt udvalg af de sten som ligger på stedet. Det vil sige du har taget nogle af de mindste, og nogle af de største, og målt dem på bredden (den korteste led). I dette eksempel skal personen bestille ærtesten 8-16 mm, da størrelserne dækker meget godt fra 0,8 cm til 1,6 cm.

Den korrekte måde at måle din belægningssten
Den forkerte måde at måle dine belægningssten