Etablering af indkørsler, stier og bede

  » Åben Grus Direkte´s hjemmeside «

Det har været en lang vinter, men med +10°C grader lørdag er foråret ved at være startet. Frosten er ikke ude af jorden, men det er kun et spørgsmål om tid, før projekterne i haven skal sættes i værk.

Etablering af indkørsel, stier og bede
Mange ukrudtsproblemer kan undgås eller minimeres ved en ordentlig etablering af bede, stier, indkørsler og lignende arealer.

Populære materialer lige nu er perlesten, granitskærver, genbrugsstabil/knust tegl, knust beton eller lignende. De bliver brugt i små bede, gravsteder, rundt om vandsten og til stier, men også til større arealer såsom indkørsler og gårdspladser.

Etableringen er forskellig, alt efter hvor tung en trafik, der forventes. Til gårdspladsen med bilkørsel eller hvor skraldebilen vender, skal der være et solidt lag stabil under pyntelaget på ca. 30-35cm. Fordelt på ca. 20 cm Genbrugsballast/knust beton 32-80mm eller Bundsikringsgrus 0-80mm, og ca. 10-15cm Genbrugsstabil/knust tegl 0-32mm eller Stabilgrus 0-32mm. Pyntelaget her behøver ikke at være lige så tykt da der er tyk bund med stabil her kan der nøjes med ca. 5-7 cm pyntelag.

Til steder med let trafik som gående og evt. en trillebør, bør underlaget være plant, og der skal tænkes nøje over, hvordan kanterne laves. Er dette opfyldt skal man her have et pyntelag på ca.10 cm, så laget er tykt nok til at skygge for ukrudtet og nemmere at arbejde i. Er det ikke i et bed og der ikke er tung trafik skal der være et lag stabilgrus under på ca. 15 cm.

Etablering med stabilgrus og stenmel
Arealer med stabilgrus og stenmel er meget brugt til markveje, gårdspladser og andre arbejdsområder med lidt tungere trafik. Her er det vigtigt at der bliver brugt stabilgrus af en ordentlig kvalitet og at der kommer nok på. Et anbefalet lag skal være ca. 20 cm.

Stenmel fås i flere varianter men er finkornet og giver en god fast bund til let trafik. Etableres bedst med et lag på ca. 10-15 cm.

Vinder af konkurrencen
Tillykke til Camilla fra Kastrup som blev udtrukket som vinder af konkurrencen om et gavekort på 5.000 kr til Grus Direkte. Camilla overvejer at bruge gavekortet til indkøb af materialer til at lægge en ny indkørsel. 

Etablering af indkørsel, stier og bede
Etablering med med knust tegl eller knust beton
Etablering med stabilgrus og stenmel
 
 
 
 
 
Vinderen af gavekort
 
 
 
 
 
 
 

Tilmeld nyhedsbrev