Spagnum til surbundsbed

Flere videoer Se produkter

Spagnum til surbundsbed | Gør det selv med Grus Direkte

Her skal du høre lidt om hvordan du vedligeholder et surbundsbed, som det jeg står ved her.

Det er en rhododendron jeg står ved her, den har altså brug for lidt ny energi, en gang hvert andet år cirka.

Det kan du gøre ved at hælde noget spagnum på, som det jeg har lagt ud allerede, men du skal prøve at se hvordan jeg har fået det leveret.

Her kan du se hvordan du får det leveret fra Grus Direkte. Det kommer i en bigbag, og så er det let at komme til når det står på den her måde. Der er en kubikmeter i sådan en bigbag her.

Spagnum det består af dødt plantemateriale. Der er en del mosser i det, og selvfølgelig er PH-værdien helt korrekt, når du får det leveret fra Grus Direkte. I forhold til hvis man bare finder det ude i naturen. Så kan man faktisk ikke vide om det er for surt eller for basisk til sine bede. her der er blandingen korrekt når du får det leveret. Så du kan bare tage din skovl og hælde det direkte på dine bede.

Så er det altså bare at hælde din spagnum ud i bedet.

Inden du hælder det ud i bedet, skal du sikre dig at ukrudtet er væk. Du kan se her, jeg er i gang med at gøre det her stykke rent.

Grunden til at efteråret er det rigtige tidspunkt at lægge spagnum ud på. Det er for det første så frostsikre du dine planterødder på en rigtig god måde med det her spagnum.

For det andet så får spagnummens næring altså lov til at søge lidt ned til rødderne, før det får rigtig brug for det til foråret, når der kommer krudt på det igen.

Så er der lige en ting til foråret der også er en fordel med spagnum. Det er at ukrudt har lidt sværere ved at få rodfæste når det ligger der.

Køb dine materialer her på Grus Direkte.