Rullegræs. Reparation af græsplæne

Flere videoer Se produkter

Rullegræs | Gør det selv med Grus Direkte

Her skal du høre lidt om hvordan man kan reparere en græsplæne, hvis der opstår huller ligesom du kan se der er opstået i den her græsplæne.

Der er tre løsningsmodeller på hvordan man kommer omkring det.

Den første er at du kan rode lidt op i den jord der er her. Så kan du plante nogle græsfrø og stampe det til og se og håbe på at det er nogenlunde samme græstype som der ellers står i din græsplæne. Men det er ikke sikkert for der findes nemlig rigtig mange græssorter.

Den anden løsning det er, at du laver et firkantet hul med din spade, hvor du graver lidt ned. Så kan du købe og placere en lille bid af noget rullegræs, man kan for eksempel nøjes med at købe ned til en enkelt kvadratmeter, og så placere den i sin plæne. Men problemet er lidt det samme for det er ikke sikkert at den portion græs kommer til at ligne resten af græsset. Jeg vil sige at der er meget stor sandsynlighed for at det ikke er tilfældet. Så hvis du vil ende op med en helt fin, jævn og ensartet græsplæne uden ukrudt. Så er det af med det altsammen og lægge en ny plæne på.

Dagen efter...

Når du er færdig med at grave af, så er det tid til at lægge et lille lag plænemuld ud på bunden, før du ruller dit rullegræs ud. Og grunden til at du bliver nødt til at have et lag plænemuld nedenunder, er at rullegræs har brug for noget ny energi. Det skal være den rigtige mængde næring. Man kan både komme til at give for meget næring og for lidt næring og der ligger plænemuld altså lige der i midten. Man skal tænke på at et græsstrå er en forholdsvis lille plante, så den skal ikke have alt for meget energi, derfor er det plænemuld der er det rigtige mix til det. Det skal du lægge ud og du skal være omhygge med at få en pæn lige top på det hele, fordi rullegræs lægger sig fuldstændig ud efter den top du har lagt. Så det går ikke at der er ujævnheder, så kommer det frem i din græsoverflade. Så her skal du være omhyggelig med riven, så du får det rigtige niveau.

Nu springer jeg lige frem til næste trin, selv om jeg egentlig ikke er færdig med at riven. Men næste trin det er at køre med en tromle på dit lag plænemuld. Så du ligesom får trykt det fast. Når du har tromlet plænemuldet, så er det tid til at få græs på.

Rullegræs det leveres som du kan se på en palle. Og så er det bare at gå igang med arbejdet. Mens vi er her kan du lige se hvordan du kan komme af med dit jord du skraber af. Du kan få Grus Direkte til at levere en big bag, hvor du smider din jord i, så kommer vi og henter den.

Så skal der rulles. Den første bane skal du have placeret ret som du vil have den til at ligge. Nu er det for at vise dig princippet, for som du kan se er jeg ikke færdig med at lægge plænemuld ud. Men ellers så er det jo egentlig super let at have med at gøre det her. Så skal vi lige have rettet det lidt til.

Når din rullegræsplæne den ligger hvor den skal, så er det en god ide at rulle det over til sidst med tromlen. Det er bare lige for at få det trykket ned på plads hvior det skal ligge. Så skal du vide at den første måned der skal rullegræs have masser af vand. Det er en ny plante som skal have fat i bunden, og derfor skal du tage det med ro nør du danser rundt på det. Gå stille og roligt på det i starten.

Køb dit rullegræs og din plænemuld her på Grus Direkte.