Reparation af grusbelægninger

Flere videoer Se produkter

Reparation af grusbelægninger | Gør det selv med Grus Direkte

Her skal du høre lidt om reparation af huller i grusbelægninger, som det jeg står ved her.

Det der sker med sådan nogle grusbelægninger her, er at det regner der samler sig lidt vand, måske i en lille lunke der starter med at være der. Så kommer frosten, så virker det som en donkraft. Vand udvider sig 10% når det fryser. Så har man altså gravet et lidt større hul der hvor der var vand. Så næste gang der ligger vand og kommer frost, og vand og frost, så bliver det bare værre og værre.

Du kan faktisk se nogle huller her, hvor vandet det har samlet sig, og ligger bare og venter på at frosten bryder løs.

Den fejl som mange gør når de skal reparere sådan et hul her. Det er egentlig bare at fylde grus i hullet og stampe oven på det, og så tro at det bliver liggende, men sådan er det faktisk ikke. Fordi når man laver en lille grusbunke her og stamper alt hvad man kan, så har man faktisk fået lavet en lille løs top, der ligger nede i en skål, fordi det er næsten lukket den her overflade. Så det er meget meget svært at få vedhæft til den eksisterende overflade.

Så det man bliver nødt til at gøre, er faktisk at grave hullet her, lidt større med en spade, så man kan få blandet det nye med det gamle. Så får man lavet et anker ned i den gamle belægning. Så det er i gang med spaden.

Så skal der jo så bare fyldes noget grus i hullet. Her er det vigtigt at du bruger den grus som der er brugt oprindeligt til at lave din belægning. Her er det leret vejgrus, men nogle gange bliver der anvendt stenmel, og der kan også godt være anvendt parkgrus. De typer kan du finde på GrusDirekte.dk, hvis du skal navigere mellem hvad de er. Her er det leret vejgrus, så det er selvfølgelig det vi bruger.

Nu er der lidt styr på det, men det er klart det ligger ikke fuldstændig som det skal endnu. Nu går jeg i gang med at lave resten af hullerne, og når jeg er færdig med det, så henter jeg en lille pladevibrator. Det kan man godt leje. Det koster ikke alverden. En på 40 kg er rigeligt til det her. Så må man klappe over med pladevibratoren, indtil den synger, så det bliver stenhårdt. Så er du klar.

Så blev alle hullerne repareret i den her overflade, og hvis du lige vil lave den sidste finish, så kan du bruge en rive til at rive overfladerne sammen. For der kan jo selvfølgelig godt være forskel på en pladevibreret ny overflade, og det eksisterende.

Køb dine materialer her på Grus Direkte.